Przepis na placki bananowo-owsiane to obowiązkowa propozycja śniadaniowa. Nie jest to najszybsze danie, ale smak wszystko rekompensuje. Delikatne, złote, dosłownie rozpływają się w ustach. To przepis z miodem i nie waż się go pominąć!
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- miód,
- 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych,
- 1 płaska łyżka mąki pełnoziarnista pszenna,
- 1 jajko,
- 1 dojrzały banan,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Dodatkowe składniki:
- serek homo waniliowy,
- orzechy brazylijskie.
2. Przygotowanie
Przepis na placki możesz zacząć wykonywać nawet poprzedniego dnia, to znacznie przyśpieszy pracę. Najpierw płatki zalej wrzątkiem i zaczekaj aż całkowicie wchłoną wodę. W tym czasie rozgnieć banana. Możesz to zrobić poprzedniego dnia, wtedy owoc pokrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał.
Płatki owsiane, banana i jajko zmiksuj. Jeżeli chcesz możesz całość dosłodzić, ale nie jest to konieczne. Dodaj mąkę z proszkiem i zamieszaj. Smaż na mocno rozgrzanej patelni, na niewielkim ogniu, raczej bez tłuszczu. Gdy pojawią się bąbelki powietrza to znak, żebyś odwrócił placek na drugą stronę. Nie zapomnij, że przepis jest z miodem i dlatego polej nim placki wedle uznania. Smacznego!
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.