Tajemniczo brzmiące słowa „agua fresca” to nic innego jako owocowy napój, bardzo popularny w Meksyku. W tym kraju można go dostać niemal wszędzie. Jest tam przygotowywany na bazie owoców egzotycznych, np. melona. W Polsce przepis na agua fresca również z powodzeniem można wykorzystać do przyrządzenia napojów z rodzimych owoców. Proponuję przepis z miodem, który dobrze wyważy kwaśność borówek.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 2 łyżki miodu,
- 2 szklanki wody,
- 3/4 szklanki borówek,
- 3 łyżki soku z limonki,
- mięta.
2. Przygotowanie
Przepis na agua fresca jest niezwykle prosty. Wystarczy, że do wysokiego naczynia wrzucisz borówki i wlejesz wodę. Dokładnie zmiksuj. Dodaj także miód i sok z limonki, zamieszaj całość. Wlewaj do szklanek wypełnionych uprzednio lodem. Udekoruj napój listkami mięty. Niezwłocznie podawaj.
Agua fresca z borówek z miodem przypomina nieco shake’a, tylko przygotowywanego na wodzie. Jestem pewna, że ten przepis z miodem na stałe zagości w twojej kuchni i będziesz chętnie go przyrządzać.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.