Przepis na krem bananowo-owsiany to propozycja na śniadanie idealne. Lekka konsystencja, pożywna zawartość. Gwarantuję, że wstaniesz od stołu najedzony, ale nie przejedzony, dzięki czemu z łatwością pokonasz wszystkie wyzwania. Przepis jest z miodem, co dodaje mu akcentu zdrowotnego. Korzystaj!
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 2 łyżeczki miodu,
- 2 łyżki otrębów,
- 1,5 łyżki płatków owsianych błyskawicznych,
- 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego,
- słodzik lub cukier/stevia/miód (do smaku),
- małe opakowanie herbatników,
- banan.
2. Przygotowanie
Na początku zmiel (najlepiej przy pomocy blendera) płatki i otręby. Zależnie od preferencji wybierz wersję całkowitego proszku lub większych kawałków. Pomieszaj z serkiem homogenizowanym i dosłodź. Odstaw do lodówki na co najmniej 10-15 minut. Możesz to zrobić również wieczorem, krem będzie jeszcze lepszy.
Przepis na krem bananowo-owsiany nie może się obejść bez banana Zblenduj go na delikatny mus. Połowę dodaj do serka i wymieszaj. Masę owsiano-bananową przełóż do ozdobnego pucharka lub miseczki. Na górę dodaj resztę musu bananowego i pokruszone ciasteczka. Wszystkie przepisy z miodem mówią o tym, że miód doskonale sprawdza się jako płynne ukoronowanie dzieła. Pamiętaj o tym i polej całość dwoma łyżeczkami tego specjału.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.