Ciasta

Ekspresowe pierniczki z miodem

Ekspresowe pierniczki z miodem

Ekspresowe pierniczki z miodem

Pierniczki są tym rodzajem ciastek, które lubią chyba wszyscy, a jednocześnie znane są na całym świecie. Stąd mój przepis na pierniczki pochodzące wprost z Holandii. Gwarantuję, że znikną z blaszki zaraz po upieczeniu. Kruidnoten to ekspresowe pierniczki z miodem, któremu zawdzięczają swoją delikatność.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki
- 1 łyżeczka miodu, 
- 115 g mąki tortowej, 
- duża szczypta proszku do pieczenia, 
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika, 
- pół łyżeczki kakao, 
- 50 g cukru, 
- szczypta soli, 
- 50 g miękkiego masła roślinnego, 
- 2 łyżki mleka. 

2. Przygotowanie 
Przepis na pierniczki rozpocznij od nagrzania piekarnika do temperatury 160 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Przygotuj miskę, do której nasyp wszystkie składniki i szybko zagnieć ciasto. Nabierz jego niewielkie kawałki w dłoń i uformuj z nich kulki wielkości orzecha laskowego (mogą być nieco większe).

Tak przygotowane pierniczki ułóż na przygotowanej uprzednio blaszce i piecz przez 20 minut. Po wystudzeniu umieść je w szczelnym pojemniku. Mój przepis z miodem to porcja na około 40 sztuk.

Oceń przepis

Liczba odsłon 3718

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz