Pierniczki są tym rodzajem ciastek, które lubią chyba wszyscy, a jednocześnie znane są na całym świecie. Stąd mój przepis na pierniczki pochodzące wprost z Holandii. Gwarantuję, że znikną z blaszki zaraz po upieczeniu. Kruidnoten to ekspresowe pierniczki z miodem, któremu zawdzięczają swoją delikatność.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 1 łyżeczka miodu,
- 115 g mąki tortowej,
- duża szczypta proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika,
- pół łyżeczki kakao,
- 50 g cukru,
- szczypta soli,
- 50 g miękkiego masła roślinnego,
- 2 łyżki mleka.
2. Przygotowanie
Przepis na pierniczki rozpocznij od nagrzania piekarnika do temperatury 160 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Przygotuj miskę, do której nasyp wszystkie składniki i szybko zagnieć ciasto. Nabierz jego niewielkie kawałki w dłoń i uformuj z nich kulki wielkości orzecha laskowego (mogą być nieco większe).
Tak przygotowane pierniczki ułóż na przygotowanej uprzednio blaszce i piecz przez 20 minut. Po wystudzeniu umieść je w szczelnym pojemniku. Mój przepis z miodem to porcja na około 40 sztuk.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.