Grillowanie jest jedną z tych form aktywności, której Polacy bardzo chętnie oddają się w czasie wolnym. Nie ma co ukrywać, jedzenie przyrządzane na grillu jest pyszne i lubi je chyba każdy. Przepis na karkówkę z miodem z grilla to pewne novum. Wykorzystaj ten pomysł koniecznie przy najbliższej okazji. Dzięki marynacie mięso jest kruche i delikatne. Ten przepis z miodem zyskuje wiele także z powodu obecności musztardy. To słodko-ostry raj.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 4 łyżki miodu,
- 8 plastrów karkówki,
- 10-12 łyżek oliwy,
- 6 łyżek musztardy np. sarepskiej,
- 2 łyżki musztardy ziarnistej,
- łyżka suszonego tymianku,
- sól,
- pieprz.
2. Przygotowanie
Rozpocznij od pokrojenia mięsa. Ten przepis na karkówkę zaleca, by zrobić to jak najcieniej i dodatkowo rozbić. W misce wymieszaj oliwę, miód, musztardy i tymianek. Plastry mięsa włóż do marynaty i maceruj je pod przykryciem przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Piecz na dobrze rozgrzanym grillu.
Możesz ten przepis z miodem wykorzystać także do przyrządzenia mięsa w piekarniku, ale wówczas straci ono charakterystyczny posmak dymu.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.