Zwykle brakuje ci pomysłów na szybkie śniadanko? Mój przepis na kiwi w cieście wychodzi temu naprzeciw. Jest smaczny i sycący. Dzięki niemu zaoszczędzisz rano sporo deficytowego czasu. Jest to również przepis z dodatkiem miodu rzepakowego.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 3 łyżeczki miodu rzepakowego,
- 3 kiwi,
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- łyżeczka ksylitolu,
- 5-6 łyżek mleka,
- 2 łyżeczki jogurtu greckiego.
2. Przygotowanie
Przygotowanie rozpocznij od pokrojenia kiwi na plastry grubości 0,5-1 cm. Każdy plaster obierz (ważne, żeby kiwi było dojrzałe). Następnie zgodnie z przepisem na kiwi w cieście, roztrzep całe jajko, z dodatkiem mąki i proszku. Dodaj ksylolit (możesz zastąpić go innym słodzikiem) oraz rozrzedź całość odrobiną mleka.
Owocowe plasterki mocz porządnie w cieście i smaż na rozgrzanej patelni na małym gazie. Musisz ich pilnować, gotowe są bardzo szybko. Przepis jest z miodem rzepakowym, ale można do polania użyć dowolnego. Placuszków wyjdzie sporo, ale są malutkie, więc dasz radę je zjeść.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.