Śniadanie

Kiwi w cieście z miodem

Kiwi w cieście z miodem

Kiwi w cieście z miodem

Zwykle brakuje ci pomysłów na szybkie śniadanko? Mój przepis na kiwi w cieście wychodzi temu naprzeciw. Jest smaczny i sycący. Dzięki niemu zaoszczędzisz rano sporo deficytowego czasu. Jest to również przepis z dodatkiem miodu rzepakowego.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 3 łyżeczki miodu rzepakowego, 
- 3 kiwi, 
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej, 
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 
- 1 jajko, 
- łyżeczka ksylitolu, 
- 5-6 łyżek mleka, 
- 2 łyżeczki jogurtu greckiego. 

2. Przygotowanie 
Przygotowanie rozpocznij od pokrojenia kiwi na plastry grubości 0,5-1 cm. Każdy plaster obierz (ważne, żeby kiwi było dojrzałe). Następnie zgodnie z przepisem na kiwi w cieście, roztrzep całe jajko, z dodatkiem mąki i proszku. Dodaj ksylolit (możesz zastąpić go innym słodzikiem) oraz rozrzedź całość odrobiną mleka.

Owocowe plasterki mocz porządnie w cieście i smaż na rozgrzanej patelni na małym gazie. Musisz ich pilnować, gotowe są bardzo szybko. Przepis jest z miodem rzepakowym, ale można do polania użyć dowolnego. Placuszków wyjdzie sporo, ale są malutkie, więc dasz radę je zjeść.


 

 

Oceń przepis

Liczba odsłon 2988

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz