Połączenie ananasa z czekoladą jest moim najnowszym kulinarnym odkryciem. Stąd przepis na ananasa w czekoladowym cieście. To doskonała propozycja śniadaniowa. Jestem pewna, że ciasto zachwyci cię swoją teksturą. Celebruj każde śniadanie, a ponieważ to przepis z miodem, ciesz się jego wyjątkową słodyczą.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 4 plastry świeżego ananasa,
- 1 jajko,
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej,
- 4 łyżki mleka,
- łyżka kakao,
- łyżka oliwy z oliwek,
- odrobina cukru lub ksylitolu.
Dodatkowe składniki:
- łyżeczka miodu lipowego (patoka),
- 2 kostki gorzkiej czekolady.
2. Przygotowanie
Zacznij od obrania świeżego ananasa i pokrojenia go w plastry o grubości między 0,5 a 1 cm. Przepis na ananasa w czekoladowym cieście zaleca roztrzepanie całego jajka z mąką i kakao przy pomocy miksera. Ciasto możesz rozrzedzić odrobiną mleka.
Patelnię polaną oliwą dobrze rozgrzej, a następnie zmniejsz nieco płomień i nakładaj na nią plastry ananasa, wcześniej umoczone w cieście z obu stron. Smaż około 3-4 minuty z każdej strony.
Najwygodniejsza do tego celu może okazać się patelnia do naleśników. Podaj z pokrojoną czekoladą, a ponieważ to przepis z miodem, oblej nim danie. To prawdziwe cudo!
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.