Śniadanie

Racuchy z bananami i miodem

Racuchy z bananami i miodem

Racuchy z bananami i miodem

Przepis z miodem nektarowo-spadziowym brzmi bardzo dobrze, prawda? Jeżeli dodam, że chodzi o przepis na racuchy z bananami, automatycznie ślinka zaczyna cieknąć z ust. To proste danie, w sam raz na szybką przekąskę.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- łyżeczka miodu nektarowo-spadziowego, 
- 1 jajko, 
- 3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej, 
- 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła), 
- odrobina mleka (około 1/4 szklanki lub mniej), 
- 1/2 banana. 
Składniki na rozczyn:
- łyżeczka drożdży (świeżych), 
- łyżka mąki,
- łyżeczka cukru, 
- odrobina ciepłej wody. 

2. Przygotowanie 
Jak to już bywa, przepis na racuchy zacznij od wykonania rozczynu. W tym celu pomieszaj mąkę z pokruszonymi drożdżami i cukrem. Zalej to letnią wodą. Pomieszaj wszystko do rozpuszczenia się składników i odstaw na 10-15 minut.

Jeżeli zaczyn urośnie, możesz kontynuować wykonywanie dania. Roztrzep jajka z ksylolitem, dodaj mąkę, rozczyn i mleko. Ciasto wychodzi gęste, ale nadal możliwe do mieszania. Odstaw całość do lodówki.

Następnego dnia rano wystarczy, że pokroisz banana w kostkę, wyjmiesz gotową masę i połączysz oba składniki. Nakładaj niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż bez tłuszczu na małym ogniu. To przepis z miodem nektarowo-spadziowym, więc koniecznie polej nim gotowe racuchy.


 

 

 

Oceń przepis

Liczba odsłon 3436

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz