Przepis z miodem nektarowo-spadziowym brzmi bardzo dobrze, prawda? Jeżeli dodam, że chodzi o przepis na racuchy z bananami, automatycznie ślinka zaczyna cieknąć z ust. To proste danie, w sam raz na szybką przekąskę.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- łyżeczka miodu nektarowo-spadziowego,
- 1 jajko,
- 3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej,
- 2 łyżeczki ksylitolu (lub innego słodzidła),
- odrobina mleka (około 1/4 szklanki lub mniej),
- 1/2 banana.
Składniki na rozczyn:
- łyżeczka drożdży (świeżych),
- łyżka mąki,
- łyżeczka cukru,
- odrobina ciepłej wody.
2. Przygotowanie
Jak to już bywa, przepis na racuchy zacznij od wykonania rozczynu. W tym celu pomieszaj mąkę z pokruszonymi drożdżami i cukrem. Zalej to letnią wodą. Pomieszaj wszystko do rozpuszczenia się składników i odstaw na 10-15 minut.
Jeżeli zaczyn urośnie, możesz kontynuować wykonywanie dania. Roztrzep jajka z ksylolitem, dodaj mąkę, rozczyn i mleko. Ciasto wychodzi gęste, ale nadal możliwe do mieszania. Odstaw całość do lodówki.
Następnego dnia rano wystarczy, że pokroisz banana w kostkę, wyjmiesz gotową masę i połączysz oba składniki. Nakładaj niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż bez tłuszczu na małym ogniu. To przepis z miodem nektarowo-spadziowym, więc koniecznie polej nim gotowe racuchy.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.