Przepis na sałatkę z ogórków i czerwonej cebuli chciałam sprawdzić już dawno. Wydawał mi się być interesujący. Muszę przyznać, że finalny efekt przeszedł moje oczekiwania. Dzięki temu, że to przepis z miodem, sałatka ma słodkawy posmak. Doskonale pokazuje fakt, że czasem da się wyczarować coś z niczego.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 1 łyżka miodu,
- 4 ogórki gruntowe (najlepiej ze skórką),
- 2 małe czerwone cebule lub 1 duża,
- 4 łyżki octu winnego z białego wina,
- 12 łyżek oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz.
2. Przygotowanie
Przepis na sałatkę każe pokroić ogórki w cienkie plasterki, a cebulę w krążki. Warzywa ułóż na talerzu naprzemiennie. Składniki sosu umieść w kubku i pomieszaj, aż do dokładnego ich połączenia i wytworzenia się emulsji. Polej warzywa i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Sałatkę można jeść od razu. Jeżeli jednak wolisz, żeby ogórki zmiękły, poczekaj kilka godzin. Możesz całość posypać natką pietruszki. To przepis z miodem, dlatego to właśnie ten smak odgrywa w sałatce pierwsze skrzypce. Smacznego!
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.