Mój dzisiejszy przepis na czekoladowe serniczki z nutką mięty wprost powala smakiem. Jest bardzo mocno czekoladowy. Jest to właściwie wariacja na temat sernika, ponieważ wykonasz to danie na patelni. Szybko i bez zbędnego zamieszania. Ponieważ jest to przepis z miodem, smak jest jeszcze lepszy. Ja wykorzystałam miód o ciekawym aromacie, czyli miód z miętą. Zachęcam jednak do własnych eksperymentów. Koniecznie przepis na czekoladowe serniczki dołącz do swojego zbioru sprawdzonych deserów.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 3 łyżeczki miodu z miętą,
- pół kostki chudego twarogu (około 125 g),
- 1 jajko,
- 3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej,
- łyżeczka kakao,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- gorzka czekolada,
- pomarańcza.
2. Przygotowanie
Zacznij od roztrzepania jajek przy pomocy miksera. Następnie dodaj twaróg i ugnieć całość starannie, tym razem widelcem. Dosyp mąkę i wymieszaj z wyczuciem. Z masy wydziel odrobinę ciasta i zrób z niej kulkę (najlepiej zwilż dłonie wodą), którą następnie spłaszcz i połóż na dobrze rozgrzanej patelni.
Smaż na odrobinie oliwy z obu stron. Palnik nie może być ustawiony na zbyt wysoki poziom (zależnie od typu kuchenki najlepiej na 5 albo średni płomień). Zdejmij serniczki i połóż na każdym kostkę gorzkiej czekolady. Zobaczysz jak przyjemnie się roztopi.
Jest to przepis z miodem. Również nim polej ciastka i dodaj jeszcze pomarańczę. Moim zdaniem jest to prawdziwie mistrzowski początek dnia.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.