Przepis na bananową jaglankę to pyszna wariacja na temat śniadania. Codziennie rano pewnie zastanawiasz się co zjeść, żeby było smacznie, zdrowo, a jednocześnie w miarę szybko i bez zbędnego zamieszania? Odpowiedzią jest moja propozycja. Mój przepis z miodem jest sprawdzonym przepisem. Używam miodu gryczanego, który ma niesamowity smak. Wypróbuj koniecznie!
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 2 łyżeczki miodu gryczanego,
- 3,5 łyżki kaszy jaglanej,
- 1 szklanka wody,
- 0,5 szklanki mleka,
- 1 banan,
- słoik po masełku orzechowym.
2. Przygotowanie
Zacznij od zalania kaszy szklanką wrzącej wody i zagotowania aż do zagęszczenia. Kiedy cały płyn zostanie wchłonięty, dodaj mleko i intensywnie mieszaj. Rozgnieć banana widelcem, kiedy kasza wchłonie także mleko, dodaj owoc.
Ja swoją propozycję podaje oryginalnie, bo w słoiku po maśle orzechowym. Nie zapomnij, że jest to przepis z miodem gryczanym! Obficie polej nim jaglankę. Mam nadzieję, że mój przepis na bananową kaszę jaglaną przypadnie ci do gustu.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.