Mój przepis na sałatę rzymską z mandarynkami i ogórkiem, to danie bardzo lekkie i orzeźwiające, idealne na upał. Najbardziej smaczną jej częścią jest konfrontacja mandarynki i sosu winegret. Przepis jest z miodem, co w pełni podkreśla subtelny balans smakowy. Mmm, jest pysznie.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 1 łyżeczka miodu,
- 1 mała sałata rzymska,
- 1 średni ogórek,
- 2 mandarynki,
- 0,5 szklanki pestek słonecznika,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- zioła prowansalskie.
2. Przygotowanie
Przygotowanie jest bardzo proste. Najpierw pomieszaj w misce oliwę, sok z cytryny, miód i zioła. Przepis na sałatkę zakłada porwanie sałaty na mniejsze kawałki. Obierz ogórka, przekrój wzdłuż na dwie części i wydrąż miąższ łyżeczką. Pozbędziesz się w ten sposób dużej ilości wody z sałatki.
Ogórka pokrój w kostkę. To samo zrób z mandarynką, obierając ją uprzednio. Na patelni upraż pestki słonecznika. Wszystko pomieszaj. Ten przepis z miodem to moja odpowiedź na problem czym podjąć gości na letnim przyjęciu. Wypróbuj go, a na pewno nie pożałujesz!
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.