Ten przepis na kuskus zrobiony w wersji „na bogato” podbije każde serce i talerz. Szybki czas przygotowania (15 minut), jest jego dodatkowym plusem. Podana porcja wystarczy dla trzech osób. Albo dwóch, jeżeli lubisz czasami więcej zjeść. Przepis z miodem dodaje dodatkowej porcji słodyczy i wyrafinowania.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 1 łyżka miodu,
- 1 szklanka sypkiej kaszy kuskus,
- 1 szklanka gorącej wody,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1 płaska łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka lubczyku,
- 0,5 łyżeczki tymianku,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- 1 pomidor,
- 3 plastry suszonych pomidorów z zalewy,
- 1 łyżka kaparów,
- 1 puszka białej fasoli,
- garść ziaren słonecznika,
- 2 łyżki siemienia lnianego.
2. Przygotowanie
Kuskus zalej wrzącą wodą. Odstaw na bok na 5 minut. Sok z cytryny, oliwę, sól, lubczyk i tymianek połącz. Jest to przepis z miodem, dodaj jedną jego łyżkę w formie płynnej. Pomieszaj razem tworząc wytrawny sos.
Następnie pokrój pomidory. Przepłucz fasolę na sitku wodą. Słonecznik i siemię lniane upraż na suchej patelni. Kuskus pomieszaj ze wszystkimi składnikami. Przepis na kuskus z warzywami i ziarnami wymusza podawanie tego dania na ciepło.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.