Rabarbar kojarzy się z latem. Najczęściej jest wykorzystywany do ciast albo kompotów. W ten sposób bilansuje się jego kwaśność słodkością cukru. Nasza propozycja także jest słodka, ale jest to przepis z miodem, więc ta słodycz jest dużo bardziej dietetyczna. Przedstawiamy rabarbar w nieco odmiennej formie, bo jako przepis na koktajl.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 3 łyżki miodu,
- 15 dag rabarbaru,
- 1/2 szklanki cukru,
- 600 g kefiru.
2. Przygotowanie
Zacznij od oczyszczenia rabarbaru i pokrojenia go na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka. Dodaj cukier i wymieszaj. Całość podgrzewaj na średnim ogniu często mieszając. W momencie kiedy cukier się rozpuści, a rabarbar zmięknie, zdejmij garnek z palnika. Przestudź.
Do dzbanka miksera wlej zimny kefir, włóż wystudzony rabarbar. Jest to przepis z miodem, więc dosłodź nim całość. Wszystko starannie zmiksuj. Gotowy produkt przelej do szklanek i serwuj.
Ten przepis na koktajl rabarbarowy z miodem to dobry pomysł na zdrowy i smaczny podwieczorek.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.