Kwas miodowy

Kwas miodowy

Przepis na kwas miodowy przedstawia napój, który może stać się smaczną alternatywą dla tych kupowanych w sklepie. Warto namawiać dzieci do jego spróbowania już od najmłodszych lat. Dorośli, oprócz dobrego smaku, odnajdą w nim także sposób na zachowanie młodego wyglądu. Ten przepis z miodem zawiera wszelkie składniki mogące się do tego przyczynić.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 1/2 kg miodu (patoka), 
- 5 l wody, 
- 10 dag rodzynek, 
- skórka starta z cytryny, 
- sok z 2 cytryn, 
- 10 dag drożdży, 
- łyżka cukru. 

2. Przygotowanie 
Zacznij od zagotowania w garnku pięciu litrów wody. Miód przelej do kamionkowego naczynia. Zalej go wrzątkiem do momentu jego rozpuszczenia się. Przepis na kwas miodowy w kolejnym kroku każe utrzeć drożdże z cukrem. Dodaj je do ostudzonego płynu, zamieszaj. Odstaw na dobę w ciepłe miejsce.

Z powierzchni kwasu zbierz wytwarzającą się pianę. Wlej do niego sok z cytryny, dodaj również skórkę, wymieszaj. Do każdej butelki wrzuć rodzynki. Zalej je kwasem, zakręć dokładnie i odstaw na 3 dni w chłodne miejsce. 

Ten przepis z miodem w roli głównej przyda się nie tylko w upalny dzień, ale także jesienią, w sezonie gryp i przeziębień.

kwas miodowy

Oceń przepis

Liczba odsłon 3431

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz