Desery

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Mój przepis na pannę cottę zawiera w sobie zaskakujący element - jest nim dodatek napoju w typie coli. Mimo to, jej smak nie jest intensywnie wyczuwalny w deserze. Jest to przepis z miodem i właśnie jego słodkość gra pierwsze skrzypce. Panna cotta jest pyszną, lekką propozycją. Stanowi doskonały dodatek do kawy.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 6 łyżeczek miodu płynnego, 
- 330ml napoju typu cola, 
- 200ml śmietanki 30%, 
- 2 łyżki cukru, 
- 2,5 łyżki żelatyny,  
- garść świeżo rozłupanych orzechów włoskich. 

2. Przygotowanie 
Rozpocznij od przelania coli do rondla i zagotowania. Zestaw z palnika, dosyp żelatynę i szybko zamieszaj, żeby proszek dobrze się rozpuścił. Odstaw na bok do przestygnięcia. Po tym czasie dodaj śmietanką i ponownie przemieszaj.

Przepis na pannę cottę nie precyzuje naczynia służącego do jej podania. Wygodne będą silikonowe foremki, na przykład w formie różyczki. Wtedy wyjdzie 6 porcji. Odstaw na dłużej do stężenia. Gdy tak się stanie, wyciągnij deser z foremki i posyp pokrojonymi orzechami włoskimi.

Aby przepis z miodem się udał musisz użyć jego płynnej wersji do polania całości. Gwarantuję, że będziesz zachwycony efektem.


Oceń przepis

Liczba odsłon 3139

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz