Ocet jabłkowy znany jest pewnie wszystkim osobom, które się odchudzają. Moją propozycją jest przepis na ocet jabłkowy z miodem. To prosta kompozycja smaku kwaśnego i słodkiego. Dzięki temu, że jest to przepis z miodem, zyskuje on nie tylko walory pomagające w zrzuceniu zbędnych kilogramów, ale również wspaniały smak. Polecam każdemu.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 5 łyżek miodu,
- 840 g jabłek ekologicznych,
- 5 szklanek przegotowanej, ciepłej wody.
2. Przygotowanie
Przepis na ocet jabłkowy zaczyna się od umycia i pokrojenia jabłek (w całości, ze skórką i pestkami). Wrzuć je do sporego słoja. W ciepłej wodzie rozpuść miód i zalej nim jabłka w słoiku. Zakręć słoik lub obwiąż go gazą i odstaw na 2 tygodnie. Każdego dnia przemieszaj zawartość słoika. Po upływie tego czasu ocet zlej do butelki, zakręć i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Może on stać bardzo długo.
Ten przepis z miodem ma sekretny składnik – kawałek chleba na zakwasie. Jeżeli akurat masz go pod ręką nie obawiaj się go dodać. Ocet jabłkowy wykorzystuj do picia (rozcieńczony) albo dodawaj go do ulubionych sałatek.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.