Alkohol

Maliniak - miód pitny z malin

Maliniak - miód pitny z malin

Maliniak - miód pitny z malin

Przepisy z miodem mają w Polsce bardzo długą tradycję. Już przed wiekami nasi przodkowie chętnie korzystali z tego daru natury. Również miody pitne znane są od dawna. Przepis na maliniak pomoże odtworzyć tę recepturę. To świetny pomysł na wykorzystanie większej ilości miodu. Z pewnością sięgniesz po ten alkohol podczas zimowych wieczorów.

 

SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie

 

1. Składniki 
- 3,3 l miodu (patoka), 
- 4,7 l wody, 
- 2 l moszczu malinowego, 
- 15-20 g kwasu cytrynowego, 
- 3,5 g fosforantu amonowego (pożywka dla drożdży). 

2. Przygotowanie 
Przepis na maliniaka zacznij robić od przygotowania brzeczki trójniaka. Miód jest półsłodki. Dodaj do niego 15-20% moszczu malinowego. Podane proporcje są na 10 litrów gotowego wyrobu.

Ten przepis na miód pitny pozwala uzyskać półsłodką, dobrze zbalansowaną całość smakową. Dobrze będzie komponował się jako dodatek do pieczonych mięs i w takiej formie możesz go podawać.

Oceń przepis

Liczba odsłon 7647

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz