Kompot jest dość sztampowym napojem serwowanym do niejednego obiadu w polskim domu. Przepis na kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodem, który przedstawiamy, nieco przełamuje tę rutynę. Zawdzięcza to obecności kwaśnego rabarbaru, który nadaje całości nutkę świeżości. Dodatkowo jest to przepis z miodem, także smakowi puryści odnajdą w nim również odrobinę słodyczy. Zaczynamy!
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- miód (do smaku),
- 8 młodych łodyżek rabarbaru,
- 1 duże jabłko czerwone,
- 2 garści truskawek.
2. Przygotowanie
Wystarczy, że obierzesz rabarbar i pokroisz go w kostkę. Pokrój również jabłko, uwaga, bez obierania. Przepis na kompot truskawkowo-rabarbarowy zakłada obecność truskawek, więc także włóż je do garnka. Gotuj całość około 15 minut, następnie posłodź.
Jest to przepis z miodem, więc zachęcamy do jego użycia. Będzie dużo smaczniej, niż z białym cukrem. Całość rozlej do szklanek i pij na zdrowie.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.