Napoje

Kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodem

Kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodem

Kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodem

Kompot jest dość sztampowym napojem serwowanym do niejednego obiadu w polskim domu. Przepis na kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodem, który przedstawiamy, nieco przełamuje tę rutynę. Zawdzięcza to obecności kwaśnego rabarbaru, który nadaje całości nutkę świeżości. Dodatkowo jest to przepis z miodem, także smakowi puryści odnajdą w nim również odrobinę słodyczy. Zaczynamy!

 

SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie

 

1. Składniki 
- miód (do smaku), 
- 8 młodych łodyżek rabarbaru, 
- 1 duże jabłko czerwone, 
- 2 garści truskawek.

2. Przygotowanie 
Wystarczy, że obierzesz rabarbar i pokroisz go w kostkę. Pokrój również jabłko, uwaga, bez obierania. Przepis na kompot truskawkowo-rabarbarowy zakłada obecność truskawek, więc także włóż je do garnka. Gotuj całość około 15 minut, następnie posłodź.

Jest to przepis z miodem, więc zachęcamy do jego użycia. Będzie dużo smaczniej, niż z białym cukrem. Całość rozlej do szklanek i pij na zdrowie.

Oceń przepis

Liczba odsłon 3014

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz