Dodatki do obiadu

Frużelina czereśniowa z miodem

Frużelina czereśniowa z miodem

Źródło zdjęcia: FreeImages.com / Nathalie Dulex

Frużelina czereśniowa z miodem

Przepis na frużelinę czereśniową z miodem jest genialny w swojej prostocie. Wykorzystuje same naturalne składniki. Jeżeli jesteś tym szczęściarzem i posiadasz własne owoce, tym bardziej jest to przepis dla ciebie. To wspaniały dodatek do gofrów, lodów i innych deserów. Dzięki temu, że jest to przepis z miodem, świetnie komponuje się z wieloma daniami.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 3 łyżki miodu akacjowego, 
- 0,7 kg czereśni, 
- cytryna.

2. Przygotowanie 
Na początku umyj czereśnie bardzo dokładnie i osącz na durszlaku. Usuń ogonki i wydryluj je (możesz zrobić to ręcznie przy pomocy nożyka). Przygotowane owoce przełóż do garnka. Ten przepis z miodem najlepiej komponuje się z miodem akacjowym, którego dodaj 3 łyżki. Wszystko zagotuj.

W tym czasie wyszoruj i sparz cytrynę. Zetrzyj z niej skórkę. Dodaj do wstępnie podgotowanych czereśni. Smaż na niewielkim palniku aż sok zgęstnieje i skarmelizuje się pod wpływem miodu.

Po tym czasie możesz postąpić z nimi jak z powidłami – włożyć na gorąco do wyparzonego słoika i mocno zakręcić, ale możesz również nałożyć przysmak do zamykanego słoika i przechowywać w lodówce. Po przygotowaniu frużeliny czereśniowej z miodem możesz mieć pewność, że przepis ten na stałe zagości w twojej kuchni.

Oceń przepis

Liczba odsłon 3212

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz