Przepis na kawę miodowo-pomarańczową to świetny pomysł i na święta, i na każdy weekendowy poranek. Kawa doskonale będzie pasowała do bożonarodzeniowych słodkości. Jej subtelny smak cię oczaruje! To przepis z miodem co sprawia, że kawa również doskonale rozgrzewa i stawia na nogi. Koniecznie podaj ją swoim najbliższym, a z pewnością spytają cię o przepis.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 60 ml miodu,
- 1/4 szklanki mielonej kawy,
- pół łyżki startej skórki z pomarańczy,
- 3 szklanki zimnej wody.
2. Przygotowanie
Przepis na kawę miodowo-pomarańczową zaczyna się od wymieszania zmielonych ziaren ze skórką pomarańczową (najlepiej własnej roboty). Mieszankę wsyp do filtra do kawy. Do ekspresu wlej wodę i zaparz kawę jak zwykle. Gotowy napój dokładnie wymieszaj z miodem. Całość rozlej do filiżanek. I oczekuj na głosy aprobaty za strony poczęstowanych nią osób.
Ten przepis z miodem bardzo dobrze balansuje gorycz kawy ze słodyczą pomarańczy. To zgrane trio.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.