Kawa miodowo-pomarańczowa

Kawa miodowo-pomarańczowa

Przepis na kawę miodowo-pomarańczową to świetny pomysł i na święta, i na każdy weekendowy poranek. Kawa doskonale będzie pasowała do bożonarodzeniowych słodkości. Jej subtelny smak cię oczaruje! To przepis z miodem co sprawia, że kawa również doskonale rozgrzewa i stawia na nogi. Koniecznie podaj ją swoim najbliższym, a z pewnością spytają cię o przepis.

 

SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie

 

1. Składniki
- 60 ml miodu,
- 1/4 szklanki mielonej kawy,
- pół łyżki startej skórki z pomarańczy,
- 3 szklanki zimnej wody.

2. Przygotowanie
Przepis na kawę miodowo-pomarańczową zaczyna się od wymieszania zmielonych ziaren ze skórką pomarańczową (najlepiej własnej roboty). Mieszankę wsyp do filtra do kawy. Do ekspresu wlej wodę i zaparz kawę jak zwykle. Gotowy napój dokładnie wymieszaj z miodem. Całość rozlej do filiżanek. I oczekuj na głosy aprobaty za strony poczęstowanych nią osób. 

Ten przepis z miodem bardzo dobrze balansuje gorycz kawy ze słodyczą pomarańczy. To zgrane trio.

Oceń przepis

Liczba odsłon 2926

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz