Szarlotka to zdecydowanie królowa polskich deserów. Nic dziwnego, jabłka w naszym kraju są wyjątkowo smaczne. Dzisiaj przedstawiamy przepis na gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy z miodem. Możliwości jego wykorzystania to nie tylko dodatek do ciasta, ale także na przykład do naleśników. Spróbuj wykonać samodzielnie niniejszy przepis z miodem. Jest bardzo smaczny.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- łyżeczka miodu,
- 1 dojrzała gruszka,
- 1 jabłko,
- łyżka soku z cytryny,
- przyprawa do szarlotki (ewentualnie mieszanka cynamonu, zmielonych goździków, imbiru i kardamonu).
2. Przygotowanie
Przygotuj owoce. Z jabłka i gruszki usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, wrzuć do pojemnika. To przepis z miodem w głównej roli, dodaj go do owoców, podobnie jak sok z cytryny i przyprawę do szarlotki. Miksuj w celu uzyskania gładkiego musu. Podawaj na zimno lub gorąco. Możesz go dodać do ciasta biszkoptowego albo wafli ryżowych.
Ten przepis na gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy z miodem ma w składzie przyprawę szarlotkową. Możesz użyć gotowej albo osobno dosypać nieco cynamonu, zmielonych goździków, imbiru i kardamonu.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.