Przepis na sos miodowo-malinowy to wprowadzenie innowacyjnego dodatku do twoich potraw. Tak samo dobrze smakuje jako sos do wędlin czy dressing do sałatek. Piękny, różowy kolor zachęci dzieci do ich jedzenia. Czasami warto wypróbować czegoś nowego, by z powrotem zaczarować trochę nudne już dania. Ten przepis z miodem balansuje kwaśność octu słodyczą malin.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 1-2 łyżki miodu,
- szklanka malin (mogą być mrożone),
- ok. 10 ml białego octu winnego,
- 2 łyżki octu balsamicznego,
- ok. 150 ml oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz świeżo mielony.
2. Przygotowanie
Jeżeli nie jest to akurat sezon na świeże maliny, z powodzeniem możesz użyć mrożonych. Wszystko wsyp do blendera i zmiksuj na gładką masę. Ten przepis z miodem zakłada dowolność balansowania smakiem słodkim i kwaśnym, dlatego zarówno miodu, jaki i octu dodaj według własnego uznania. I gotowe.
Tak przygotowanym dodatkiem polewaj różnorodne przystawki. Efekt przepisu na sos miodowo-malinowy świetnie będzie komponował się z deską serów, dlategoc postaw go obok w sosjerce.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.