Przepis na wieprzowe polędwiczki z pewnością przekona cię do częstszego podawania tego mięsa. Jest ono bardzo szybkie do zrobienia - czas smażenia jest niezwykle krótki. Tą potrawę wykonasz w pół godziny, nie licząc czasu marynowania. A ponieważ to przepis z miodem i musztardą, marynata zachwyci cię połączeniem smakowym.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 2 czubate łyżki miodu,
- 2 polędwiczki wieprzowe,
- 2 czubate łyżki musztardy,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 łyżeczka ostrej papryki,
- 1 łyżka suszonego tymianku,
- olej,
- sól,
- pieprz.
2. Przygotowanie
Przygotowywanie rozpocznij od pokrojenia polędwiczek na plastry. Bardzo ostrożnie rozbij je przy pomocy tylko i wyłącznie dłoni. Oprósz solą i pieprzem. W misce pomieszaj miód, musztardę, czosnek, oliwę, sól, pieprz, paprykę i tymianek.
Przepis na polędwiczki wieprzowe zaleca, by mięso marynować w tej zalewie minimum 2 godziny. Wstaw całość do lodówki. Po upływie tego czasu polędwiczki obsmaż na rozgrzanej patelni na rumiano z każdej strony. Możesz podawać!
Prawda, że ten przepis z miodem jest prosty? Wieprzowa polędwica wreszcie przestanie być omijanym przez ciebie mięsem, a może stać się właśnie tym ulubionym gatunkiem.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.