Obiad

Polędwiczki wieprzowe miodowo-musztardowe

Polędwiczki wieprzowe miodowo-musztardowe

Polędwiczki wieprzowe miodowo-musztardowe

Przepis na wieprzowe polędwiczki z pewnością przekona cię do częstszego podawania tego mięsa. Jest ono bardzo szybkie do zrobienia - czas smażenia jest niezwykle krótki. Tą potrawę wykonasz w pół godziny, nie licząc czasu marynowania. A ponieważ to przepis z miodem i musztardą, marynata zachwyci cię połączeniem smakowym.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 2 czubate łyżki miodu, 
- 2 polędwiczki wieprzowe,
- 2 czubate łyżki musztardy,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 łyżeczka ostrej papryki,
- 1 łyżka suszonego tymianku,
- olej,
- sól,
- pieprz. 

2. Przygotowanie 
Przygotowywanie rozpocznij od pokrojenia polędwiczek na plastry. Bardzo ostrożnie rozbij je przy pomocy tylko i wyłącznie dłoni. Oprósz solą i pieprzem. W misce pomieszaj miód, musztardę, czosnek, oliwę, sól, pieprz, paprykę i tymianek.

Przepis na polędwiczki wieprzowe zaleca, by mięso marynować w tej zalewie minimum 2 godziny. Wstaw całość do lodówki. Po upływie tego czasu polędwiczki obsmaż na rozgrzanej patelni na rumiano z każdej strony. Możesz podawać! 

Prawda, że ten przepis z miodem jest prosty? Wieprzowa polędwica wreszcie przestanie być omijanym przez ciebie mięsem, a może stać się właśnie tym ulubionym gatunkiem.

Oceń przepis

Liczba odsłon 3850

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz