Przepis na żeberka w sosie czosnkowo-miodowym to jedno z klasycznych dań. Pamiętaj, żeby przed przyrządzeniem mięso marynować kilka godzin. Nie tylko żeberka pasują do proponowanego sosu. Możesz tak przygotować wiele rodzajów mięs. Ponieważ to przepis z miodem i czosnkiem zadbaj jedynie, by nie zabrakło ci tych właśnie składników.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 6 ładnych żeberek wieprzowych,
- 4 łyżki sosu Woh Hup,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- sól,
- pieprz.
2. Przygotowanie
Zacznij od natarcia żeberek solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj go do miski. Dołóż również oliwę i sos Woh Hup (to azjatycki sos z czosnkiem i miodem). Dokładnie pomieszaj. Następnie włóż mięso do marynaty. Niech kilka godzin postoją w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni i piecz mięso przez 40 minut. Przepis na żeberka proponuje, żeby po upieczeniu nie podawać dania od razu, ale pozostawić je jeszcze na chwilę we wciąż ciepłym piecu. Dzięki temu żeberka będą rozpływać się w ustach.
Jest to przepis z miodem i czosnkiem, więc jeżeli wolisz bardziej zdecydowane smaki, dodaj jeszcze odrobinę tych składników do marynaty.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.