Obiad

Miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami

Miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami

Miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami

Przepis na miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami jest prosty i szybki. To dobry sposób na przygotowywanie kurczaka, ponieważ jego mięso pozostaje dzięki marynacie kruche i soczyste. Nie trzeba się specjalnie wysilać, wystarczy wykorzystać ten przepis z miodem do zrobienia zalewy, a później upiec mięso w piekarniku. Możesz dowolnie kombinować z dodawanymi ziołami. Bardzo polecam wykorzystanie tego sprawdzonego przepisu na drób!


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 1 łyżka miodu,
- 3 filety z kurczaka,
- 1 limonka,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki tymianku, rozmarynu lub estragonu (może być suszony),
- pieprz,
- sól. 

2. Przygotowanie 
Do pojemnika włóż kolejno: skórkę z limonki, sok z niej, miód, oliwę, posiekany czosnek, łyżeczkę ziół. Dopraw wszystko solą i pieprzem. Pomieszaj. Przepis na miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami mówi o marynowaniu przygotowanego wcześniej mięsa przez godzinę w lodówce.

Po tym czasie przełóż mięso i resztę marynaty do naczynia żaroodpornego. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut (jeżeli filety były przekrojone na pół; jeżeli nie - dopiecz mięso przez 35 minut). Posyp resztą tymianku. Efekt tego przepisu z miodem podawać możesz z dowolnymi, ulubionymi dodatkami.

Oceń przepis

Liczba odsłon 3373

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz