Przepis na miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami jest prosty i szybki. To dobry sposób na przygotowywanie kurczaka, ponieważ jego mięso pozostaje dzięki marynacie kruche i soczyste. Nie trzeba się specjalnie wysilać, wystarczy wykorzystać ten przepis z miodem do zrobienia zalewy, a później upiec mięso w piekarniku. Możesz dowolnie kombinować z dodawanymi ziołami. Bardzo polecam wykorzystanie tego sprawdzonego przepisu na drób!
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 1 łyżka miodu,
- 3 filety z kurczaka,
- 1 limonka,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki tymianku, rozmarynu lub estragonu (może być suszony),
- pieprz,
- sól.
2. Przygotowanie
Do pojemnika włóż kolejno: skórkę z limonki, sok z niej, miód, oliwę, posiekany czosnek, łyżeczkę ziół. Dopraw wszystko solą i pieprzem. Pomieszaj. Przepis na miodowo-limonkowy filet z kurczaka z ziołami mówi o marynowaniu przygotowanego wcześniej mięsa przez godzinę w lodówce.
Po tym czasie przełóż mięso i resztę marynaty do naczynia żaroodpornego. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut (jeżeli filety były przekrojone na pół; jeżeli nie - dopiecz mięso przez 35 minut). Posyp resztą tymianku. Efekt tego przepisu z miodem podawać możesz z dowolnymi, ulubionymi dodatkami.
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.