Tofu jest podstawowym składnikiem kuchni azjatyckiej i jednocześnie bazą do przygotowywania wielu wegetariańskich potraw. Moją dzisiejszą propozycją jest przepis na tofu smażone z dodatkiem ziół. To smaczne danie z pewnością zachwyci również mięsożerców. Jest to idealny przepis z miodem.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
1. Składniki
- 2 łyżki miodu,
- 1 kostka tofu wędzonego (POLSOJA),
- sok z połowy limonki,
- 1 łyżeczka lubczyku,
- 1 łyżeczka tymianku,
- bułka tarta do obtoczenia,
- oliwa do smażenia.
2. Przygotowanie
Zacznij od wyjęcia i odsączenia tofu z zalewy. Pokrój je w poprzek i nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Jest to przepis z miodem, więc wymieszaj go z sokiem z limonki. Gotową miksturą posmaruj tofu, a następnie posyp je przyprawami. Odstaw na 15 minut.
Pojedyncze kawałki tofu obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Po zdjęciu z patelni usmażone kawałki ułóż na ręczniku papierowym, żeby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jest to idealny przepis na tofu! Sprawdź sam!
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.