Śniadanie

Brownie z cukinią, nektarynkami i miodem

Brownie z cukinią, nektarynkami i miodem

Brownie z cukinią, nektarynkami i miodem

Ten przepis na brownie jest nieziemski. Ciasto w formie placków? Czemu nie! Do tego wytrawna cukinia i powstaje świetna kompozycja. Ten przepis trzeba nieco dosłodzić. Najlepiej sprawdzi się miód rzepakowy.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- miód rzepakowy, 
- 3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej, 
- łyżka kakao, 
- jajko, 
- 1/2 średniej cukinii, 
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 
- łyżka oliwy, 
- 1/4 szklanki mleka. 

2. Przygotowanie 
Warzywo bez obierania zetrzyj na małych oczkach tarki. W misce ubij jajko z oliwą i posłodź miodem rzepakowym. Przepis na brownie mówi o dodaniu do tych składników jeszcze mąki z proszkiem oraz odrobiną mleka. Wszystko wymieszaj przy pomocy łyżki. Na koniec dodaj także cukinię, odsączoną z soku i wymieszaj mikserem do jednolitej masy.

Smaż bez tłuszczu na patelni, na małym palniku. Ciasto powinno się zezłocić. Przepis z miodem wymaga odrobiny miodu rzepakowego – to główny element. Dla podkręcenia smaku dodaj także połowę mandarynki. Pychota!


 

 

Oceń przepis

Liczba odsłon 1629

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz