Śniadanie

Banan w cieście z miodem

Banan w cieście z miodem

Banan w cieście z miodem

To danie zachwyci każdego minimalistę. Przepis na banana w cieście jest dziecinnie prosty, może dlatego tak bardzo lubią je dzieci? Jest to zdrowy przepis, dlatego bananami możesz się rozkoszować bez zbędnych obaw.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie 
3. Porady kulinarne


1. Składniki 
- 1 banan, 
- 1 jajko, 
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, 
- 2 łyżki mleka, 
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia. 

Składniki dodatkowe: 
- miód z pyłkiem kwiatowym, 
- orzechy włoskie. 

2. Przygotowanie 
Zacznij od pokrojenia owocu na 3 części wzdłuż (przy zakupach unikaj zbyt wygiętych bananów). W miseczce roztrzep jajko, dodaj mąkę i proszek. Na końcu dolej odrobinę mleka.

Przepis na banana w cieście najlepiej zrealizować nakładając 3-4 łyżki gęstej masy na talerz. Na to połóż banana i polej go ciastem z wierzchu. Tak przygotowany owoc smaż na patelni przez około 4 minuty z każdej strony.

3. Porady kulinarne 
Zachowaj ostrożność przy przewracaniu banana (najlepiej posłuż się dwoma widelcami). To przepis z miodem i orzechami włoskimi, dlatego obficie udekoruj nimi danie. Prawda, że to łatwe?


 

Oceń przepis

Liczba odsłon 995

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz