Mój przepis na kaszę manną jest doskonały. Wychodzi lekka jak puch. Kojarzy mi się z kleikiem jedzonym w dzieciństwie, o subtelnym smaku. Polecam ją każdemu, kto chce spróbować czegoś nowego. Jest to przepis z miodem, dzięki czemu kasza jest niesamowicie słodka i delikatna. Na stałe zagościła na moim porannym stole.
SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie
3. Porady kulinarne
1. Składniki
- łyżka miodu,
- 3 łyżki kaszy manny,
- 3 łyżki jogurtu greckiego,
- szklanka mleka,
- 1/2 banana,
- 2 łyżeczki konfitury (najlepiej lekko kwaśnej, np. z aronii),
- gwiazdki mleczne.
2. Przygotowanie
Zacznij od zagotowania mleka w rondelku. Gdy już będzie gorące dodaj miód (to wszakże przepis z miodem). Dokładnie wymieszaj. Dołóż kaszę manną i powtórnie zamieszaj. Gdy całość będzie gęsta, dodaj jogurt grecki. Żeby całość była aksamitna, zblenduj masę. Dla dekoracji podaję ją z bananem, gwiazdkami mlecznymi i konfiturą.
3. Porady kulinarne
Moja rada, jeżeli chodzi o przepis na kaszę manną, brzmi: nie wrzucaj kaszy na bardzo gorące mleko, ponieważ powstaną grudki. Jeżeli mleko jest zbyt ciepłe, rozpuść najpierw kaszę w wodzie. To tyle. Smacznego!
Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞
Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl
Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.