Śniadanie

Kasza jaglana z bananem i miodem gryczanym

Kasza jaglana z bananem i miodem gryczanym

Kasza jaglana z bananem i miodem gryczanym

Przepis na bananową jaglankę to pyszna wariacja na temat śniadania. Codziennie rano pewnie zastanawiasz się co zjeść, żeby było smacznie, zdrowo, a jednocześnie w miarę szybko i bez zbędnego zamieszania? Odpowiedzią jest moja propozycja. Mój przepis z miodem jest sprawdzonym przepisem. Używam miodu gryczanego, który ma niesamowity smak. Wypróbuj koniecznie!


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 2 łyżeczki miodu gryczanego, 
- 3,5 łyżki kaszy jaglanej, 
- 1 szklanka wody, 
- 0,5 szklanki mleka, 
- 1 banan, 
- słoik po masełku orzechowym. 

2. Przygotowanie 
Zacznij od zalania kaszy szklanką wrzącej wody i zagotowania aż do zagęszczenia. Kiedy cały płyn zostanie wchłonięty, dodaj mleko i intensywnie mieszaj. Rozgnieć banana widelcem, kiedy kasza wchłonie także mleko, dodaj owoc.

Ja swoją propozycję podaje oryginalnie, bo w słoiku po maśle orzechowym. Nie zapomnij, że jest to przepis z miodem gryczanym! Obficie polej nim jaglankę. Mam nadzieję, że mój przepis na bananową kaszę jaglaną przypadnie ci do gustu.


 

Oceń przepis

Liczba odsłon 1566

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz