Obiad

Tofu smażone w ziołach z miodem

Tofu smażone w ziołach z miodem

Tofu smażone w ziołach z miodem

Tofu jest podstawowym składnikiem kuchni azjatyckiej i jednocześnie bazą do przygotowywania wielu wegetariańskich potraw. Moją dzisiejszą propozycją jest przepis na tofu smażone z dodatkiem ziół. To smaczne danie z pewnością zachwyci również mięsożerców. Jest to idealny przepis z miodem.

SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie

1. Składniki 
- 2 łyżki miodu, 
- 1 kostka tofu wędzonego (POLSOJA), 
- sok z połowy limonki, 
- 1 łyżeczka lubczyku, 
- 1 łyżeczka tymianku, 
- bułka tarta do obtoczenia, 
- oliwa do smażenia. 

2. Przygotowanie 
Zacznij od wyjęcia i odsączenia tofu z zalewy. Pokrój je w poprzek i nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Jest to przepis z miodem, więc wymieszaj go z sokiem z limonki. Gotową miksturą posmaruj tofu, a następnie posyp je przyprawami. Odstaw na 15 minut.

Pojedyncze kawałki tofu obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Po zdjęciu z patelni usmażone kawałki ułóż na ręczniku papierowym, żeby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jest to idealny przepis na tofu! Sprawdź sam!


 

Oceń przepis

Liczba odsłon 1726

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz