Piwo imbirowe z miodem

Piwo imbirowe z miodem

Na chłodne wieczory i noce doskonałe jest rozgrzewające piwo w formie grzańca. Nasz przepis na piwo imbirowe jest banalny. Nie musisz posiadać żadnych specjalnych umiejętności, produktów czy sprzętu, żeby się nim cieszyć. Jego smak jest taki sam jak ten znany z lokali. A i jest jeszcze dodatkowy atut – alkohol ten jest o wiele tańszy. Koniecznie przygotuj ten przepis z miodem. Wszyscy zaproszenie na niego znajomi będą zachwyceni.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 1 łyżka miodu, 
- 0,5 l piwa, 
- kłącze imbiru (około 1 cm wielkości).

2. Przygotowanie 
Przepis na piwo imbirowe zakłada konieczność podgrzania piwa. Właściwa temperatura powinna bardzo wysoka, jednak jeszcze nim płyn zdąży zawrzeć. Kiedy alkohol jest już gorący, dodaj miód i starty na tarce, uprzednio obrany imbir. Pomieszaj całość.

Serwuj od razu, póki jest ciepłe, ponieważ inaczej traci swoje właściwości. Przepisy z miodem mają to do siebie, że posiadają wielu zwolenników. Dołącz do nich i ty.

Oceń przepis

Liczba odsłon 1604

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz