Ocet jabłkowy z miodem

Ocet jabłkowy z miodem

Ocet jabłkowy znany jest pewnie wszystkim osobom, które się odchudzają. Moją propozycją jest przepis na ocet jabłkowy z miodem. To prosta kompozycja smaku kwaśnego i słodkiego. Dzięki temu, że jest to przepis z miodem, zyskuje on nie tylko walory pomagające w zrzuceniu zbędnych kilogramów, ale również wspaniały smak. Polecam każdemu.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 5 łyżek miodu, 
- 840 g jabłek ekologicznych, 
- 5 szklanek przegotowanej, ciepłej wody. 

2. Przygotowanie 
Przepis na ocet jabłkowy zaczyna się od umycia i pokrojenia jabłek (w całości, ze skórką i pestkami). Wrzuć je do sporego słoja. W ciepłej wodzie rozpuść miód i zalej nim jabłka w słoiku. Zakręć słoik lub obwiąż go gazą i odstaw na 2 tygodnie. Każdego dnia przemieszaj zawartość słoika. Po upływie tego czasu ocet zlej do butelki, zakręć i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Może on stać bardzo długo. 

Ten przepis z miodem ma sekretny składnik – kawałek chleba na zakwasie. Jeżeli akurat masz go pod ręką nie obawiaj się go dodać. Ocet jabłkowy wykorzystuj do picia (rozcieńczony) albo dodawaj go do ulubionych sałatek.

Oceń przepis

Liczba odsłon 2222

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz