Alkohol

Wiśniak - miód pitny z wiśni

Wiśniak - miód pitny z wiśni

Wiśniak - miód pitny z wiśni

Przepis na wiśniak z pewnością zainteresuje każdego, kto ma dostęp do większej ilości miodu. Proponowane przez nas składniki wystarczą na 10 litrów gotowego wyrobu. Ten przepis z miodem wymaga dodania moszczu wiśniowego.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 3,3 l miodu (patoka), 
- 4,2 l wody, 
- 2,5 l moszczu wiśniowego, 
- 15-20 g kwasu cytrynowego, 
- 3,5 g fosforanu amonowego (pożywka dla drożdży). 

2. Przygotowanie 
Przepis na wiśniak, czyli młody, wiśniowy miód pitny, jest bardzo popularny. Może zdarzyć się, że wyda on ci się zbyt mało słodki. Możesz dodać do niego syrop cukrowy. Zrób go z 1 litra wody i 1 1/2 kg cukru w zależności od tego, jak słodki miód pitny chcesz otrzymać.

Jeżeli planujesz dłużej przechowywać ten dosłodzony alkohol, musisz zwiększyć w nim ilość procentów przez dodanie do niego 1/4 litra spirytusu. Wtedy nie zepsuje się przez dłuższy czas. Wykonaj koniecznie ten przepis z miodem w roli głównej. To proste!

Oceń przepis

Liczba odsłon 2177

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz