Ciasto orzechowe z miodem

Ciasto orzechowe z miodem

Przepis na ciasto orzechowe z miodem to zdrowa alternatywa wobec sklepowych słodkości. Ma wysoką wartość odżywczą przy niższej wartości energetycznej. Pamiętaj jednak, że orzechy są bardzo zdrowe, ale zawierają sporo kalorii, więc powinny na nie uważać osoby otyłe. Ten przepis z miodem zawiera mnóstwo cennych składników, w tym na przykład kwasy tłuszczowe.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 2 łyżki miodu,
- 150 g ułuskanych orzechów włoskich,
- 100 g mąki pszennej,
- 2 jaja,
- 100 g cukru,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 3 łyżki mleka,
- szczypta soli. 

2. Przygotowanie 
Przepis na ciasto orzechowe z miodem rozpocznij od nagrzania piekarnika do 180 stopni. Formę do pieczenia o podłużnym kształcie wyłóż papierem do pieczenia albo folią aluminiową. Możesz posmarować ją kroplą oleju. Orzechy zmiel na drobny miał. Pomieszaj je z mąką, sodą i proszkiem oraz szczyptą soli. Jaja roztrzep i połącz je z cukrem i olejem.

Ten przepis z miodem wymaga wymieszania wszystkich składników i dodania do nich trzech łyżek mleka. Przełóż całość do przygotowanej formy i piecz pół godziny.

Oceń przepis

Liczba odsłon 2412

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz