Śniadanie

Twaróg z miodem i orzechami

Twaróg z miodem i orzechami

Twaróg z miodem i orzechami

Twaróg jest popularnym produktem śniadaniowym. Najczęściej spożywa się go ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Żeby to nieco urozmaicić, proponuję przepis na ser twarogowy z miodem i orzechami. To lekkie, zdrowe i banalne w przygotowaniu danie. Jednak bynajmniej niebanalne w smaku. Podany przepis z miodem z pewnością wykorzystasz na wiele okazji.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- łyżka miodu, 
- 2 plastry sera twarogowego,
- kilka orzechów włoskich. 

2. Przygotowanie 
Przygotuj plastry sera twarogowego (podane proporcje są dla jednej osoby, możesz oczywiście zwiększyć ilość wszystkiego). Przepis na ser twarogowy mówi, żeby po prostu posypać go wyłuskanymi i pokrojonymi orzechami włoskimi, zależnie od preferencji ilościowych. Polej wszystko miodem.

Ten przepis z miodem nie określa jego konkretnego gatunku, użyj ulubionego, który akurat masz w spiżarce. I to wszystko. Zajadaj ze smakiem!

Oceń przepis

Liczba odsłon 5507

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz