Chipsy z bananów z miodem

Chipsy z bananów z miodem

Przepis na chipsy bananowe to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Co ważne, do ich zrobienia nie jest potrzebna suszarka. Wystarczy jedynie piekarnik z termoobiegiem. Koniecznie spróbuj je zrobić podczas wieczornego oglądania filmu. A ponieważ jest to przepis z miodem, chipsy oczarują cię swoją delikatną słodyczą.

 

SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie

 

1. Składniki
- łyżka miodu,
- 3 banany (w miarę twarde ale nie zielone),
- 2 łyżki soku z cytryny, 
- silikonowy (lub inny) pędzelek,
- papier do pieczenia.


2. Przygotowanie
Przepis na chipsy bananowe zacznij robić od nagrzania piekarnika do 70 stopni. Blachę włóż papierem do pieczenia, ułóż na niej pokrojone w cienkie plastry banany. Całość włóż do piekarnika, którego drzwiczki mają pozostać uchylone. Włącz termoobieg. Po 15 minutach przewróć je na drugą stronę i piecz jeszcze kwadrans. Przepis z miodem wymaga użycia tego składnika. Pomieszaj go z sokiem z cytryny i silikonowym pędzlem posmaruj plasterki.

Gdy wyschną, przewróć je na drugą stronę i również posmaruj. Po około godzinie chipsy są już gotowe. Koniecznie je wypróbuj. To naprawdę sprawdzony przepis.

Oceń przepis

Liczba odsłon 2519

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz