Ciasta

Ciasto kukurydziane z konfiturą wiśniową i miodem

Ciasto kukurydziane z konfiturą wiśniową i miodem

Ciasto kukurydziane z konfiturą wiśniową i miodem

To ciasto, jak każde najlepsze, powstało z potrzeby chwili. Chciałam przygotować deser, który dobrze komponowałby się ze szklanką mleka. Przepis na ciasto kukurydziane jest bardzo prosty i szybki. Jego smak nie jest specjalnie wykwintny i raczej nie zapadnie w pamięci poczęstowanym nim gościom. Jest jednak smaczny, a ponieważ jest to przepis z miodem, dodatkowo zawiera zdrową nutkę. Koniecznie wypróbuj go z dodatkiem mleka.


SPIS TREŚCI:
1. Składniki
2. Przygotowanie


1. Składniki 
- 2 łyżki miodu, 
- 8 łyżek mąki kukurydzianej, 
- 3 średnie jajka, 
- 150 g śmietany 18%, 
- 4 łyżki brązowego cukru, 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 
- 1 łyżeczka sody, 
- konfitura wiśniowa. 

2. Przygotowanie 
Przygotowanie ciasta rozpocznij od włożenia wszystkich składników, oprócz konfitury, do miski i zmiksowania. Nie zapomnij, że jest to przepis z miodem! Wyłóż masę do keksówki wysmarowanej masłem. Na wierzchu ciasta ułóż konfiturę.

Formę wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 minut. Jak sam widzisz, ten przepis na ciasto kukurydziane z wiśniami jest naprawdę ekspresowy.

Oceń przepis

Liczba odsłon 2353

Autor przepisu







Sprawdzone przepisy z miodem (dołącz):

Przepis Z Miodem.pl - Sprawdzone przepisy z miodem || 2015 - ∞


Przepis Z Miodem jest częścią grupy PortalPszczelarski.pl

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą cookies. Cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

Realizacja

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz

Dla   

Grupa Balana

Wsparcie merytoryczne

Olgroup Multimedia Maciej Kupisiewicz